ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Μια ρεβυθιά στο Ηράκλειο - Λέιντεν - Λισσαβώνα - Αθήνα - πάλι Ηράκλειο - Γιάννενα


26/1/09

Επετειακόν...


Το είχα ξεχάσει και ο ίδιος, αλλά κάπως έγινε και το θυμήθηκα κοιτάζοντας κάποιες παλιές αναρτήσεις. Πριν ένα χρόνο ακριβώς, το απόγευμα της 26ης Ιανουαρίου έφτιαξα τα πρώτα δοκιμαστικά και η Ροβιθέ βγήκε στο διαδίκτυο. Στο χρόνο που μεσολάβησε έγραψα 99 συνολικά τίτλους αναρτήσεων - τα περιεχόμενα αρκετών δουλεύονται ακόμα και ελπίζω να στρογγυλέψω το νούμερο κάποια στιγμή.

Δεν πολυκαταλαβαίνω τους εορτασμούς των γενεθλίων στους ανθρώπους: εορτάζεις ένα γεγονός (τη γέννησή σου) στο οποίο δεν είχες καμμία εκούσια συμμετοχή, και είναι τόσο κοινότοπο ώστε να έχει συμβεί σε όλο τον κόσμο. Αλλά στα ιστολόγια; που και εκούσια είναι και η διάρκεια κατά κάποιο τρόπο "πιστοποιεί" την αξία τους; Αξίζει η επέτειος κάποιας ειδικής μνείας;

Ίσως μόνο για το χαρούμενο πιθηκάκι του σκίτσου, που μου θυμίζει μια ταινία που βλέπαμε πιτσιρίκια στην οικιακή μηχανή προβολής των 8mm με πρωταγωνίστρια μια χιμπατζίνα που είχε γενέθλια. Ή ισως πάλι γιατί οι επέτειοι είναι "οδοδείκτες" της διαρκούς προς τα εμπρός πορείας μας, που υπενθυμίζουν το διαρκές πέρασμα του χρόνου.

Ή τέλος γιατί συμπλήρωση ενός χρόνου μπορεί να σημαίνει την ελπίδα ύπαρξης και ενός ακόμα... Αν τουλάχιστον στο χρόνο που πέρασε έφτιαξε κανείς κάτι που να αξίζει να συνεχιστεί.

Αλλά τους απολογισμούς λέω να τους αφήσω για την ανάρτηση νούμερο 100 που ως αριθμός που φαίνεται κάπως πιο "οριστικός" από το 82+5 που γράφει δεξιά - για την ώρα μπορείτε να αρκεστείτε στο κομμάτι σας από την ψηφιακή τούρτα.

Άντε, και του χρόνου - να 'μαστε καλά.

2 σχόλια:

Idom είπε...

Ω Έλατο, ω έλατο,
μ' αρέσιες πώς μ' αρέσεις!...

Χρόνια Πολλά Ροβιθέ μας!
Ακόμα 99 δύσκολα έχεις.
Δεν είναι τίποτα.

Ιdom

Β. είπε...

Αρέσιες; Έλατο; Ποιος;

Αγαπητέ Idom, όπως έλεγε κι εκίνος ο τύπος, "μαζί θα προχωρήσουμε".

Δεν είναι τίποτα, πράγματι...